Nieuwe editie UWVMagazine over gratis geld en arbeidsvermogen

geplaatst op 21 september 2015

Deze week is de nieuwe editie van het digitale blad UWVMagazine uitgebracht. Dit keer onder andere aandacht voor de volgende twee thema’s: gratis geld en arbeidsvermogen.

Gratis geld voor iedereen. Vorig jaar brak historicus Rutger Bregman in UWVMagazine een lans voor dit idee. Sindsdien krijgt het steeds meer vaste grond onder de voeten: experimenten in onder meer Groningen en Utrecht getuigen daarvan. De Maatschappij voor Innovatie van Economie en Samenleving (MIES) in Groningen is een van de voorlopers in dit debat. Ronald Mulder, een van de oprichters van MIES, vindt in het digitale septembernummer van UWVMagazine dat het tijd wordt voor een debat op basis van feiten. Nederland loopt daar overigens niet mee voorop: in Finland bijvoorbeeld staat het basisinkomen stevig op de politieke agenda.

Ook in het septembernummer van UWVMagazine aandacht voor de Participatiewet, die beoogt meer mensen met afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk te helpen. Als gevolg van deze wet wordt een groot deel de ‘oude’ Wajong-populatie door UWV herbeoordeeld. Werd vroeger gelet op de ‘verdiencapaciteit’ van een Wajonger, nu staat diens ‘arbeidsvermogen’ centraal. ‘Maar het gaat om meer dan het beoordelen van mensen, we bieden ze ook perspectief,’ zegt Erik van der Straeten, projectmanager bij UWV.

Meld u aan voor de nieuwsbrief van UWVMagazine en ontvang maandelijks de nieuwe editie per mail.

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten