Winnaars Kunstcongres laten perspectief zien tijdens opening expositie in Amsterdam

geplaatst op 21 januari 2014

De expositie van de kunstwerken van de winnaars van het Kunstcongres met Perspectief 2013 is op maandag 20 januari officieel geopend door Fred Paling, lid van de Raad van Bestuur van UWV. Met veel trots hebben de winnaars Anja de Mooij, Aafke Steenhuis en Ronald van Dijk henzelf en hun werk geïntroduceerd en een exemplaar van hun eigen unieke catalogus in ontvangst genomen.

De kunstwerken zijn tot en met begin april 2014 te bezichtigen in de entrees van de gebouwen C en D van het UWV hoofdkantoor in Amsterdam. Daarna zal deze speciale expositie op tournee gaan en achtereenvolgens tentoongesteld worden in de kantoren van Philips, KPN en Sogeti.


Het doel van het kunstcongres is het talent van kunstenaars meer zichtbaar maken. UWV vraagt met dit congres aandacht voor de talenten en inzetbaarheid van kunstenaars met een arbeidsbeperking. Daarnaast wil UWV ook andere organisaties inspireren om mensen met een arbeidsbeperking een weg naar werk te bieden. Het exposeren van de kunstwerken biedt de winnaars perspectief. Zij worden gezien als kunstenaar. En het doel is om met de exposities bekendheid en inkomsten te genereren.

Ronald van Dijk

Ronald van Dijk


Ronald maakt Sculpturen en Fine Art Prints. Ronald maakt knoopjes en hij is de ruimte waarin het beeld groeit, de handen die de vorm laten ontstaan.

Anja de Mooij

Anja de Mooij


Anja maakt 2D kunstwerken. Zij ziet haar omgeving als één groot plankier. Hierop zet zij decorstukken, haar beelden, die veel vertellen over haar afwezigheid.

Aafke Steenhuis

Aafke Steenhuis


Aafke maakt Sculpturen. Haar atelier staat midden in een prachtig stuk natuur, hier vindt zij haar inspiratie. Tijdens wandelingen doet zij allerlei vondsten. Al de indrukken komen samen en vormen langzaam een beeld die zij uitvoert in alle mogelijke materialen.

Meer informatie

Meer informatie over UWV Kunstcongres met Perspectief is te lezen op de website van het Kunstcongres. Op deze site wordt binnenkort ook een fotoreportage van de opening en interviews met de kunstenaars gepubliceerd.

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten