UWV stijgt sterk op ranglijst zakenblad Incompany

geplaatst op 26 mei 2014

UWV is positief naar voren gekomen in het jaarlijkse onderzoek van Incompany naar de aantrekkingskracht van bedrijven en organisaties . In de top 500 van het blad stijgt UWV naar de 35e plaats, waar het in 2013 nog op plek 66 stond. In een interview in het blad reageert bestuursvoorzitter Bruno Bruins op de score van UWV.

De Incompany 500 wordt samengesteld op basis van een onderzoek onder 3.000 ‘beslissers’ binnen bedrijfsleven en overheid en meet de aantrekkingskracht van organisaties als werkgever, partner en als investeerder. UWV staat op plaats 35 en behoort tot de top vijf van overheidsinstanties in de lijst. De goede score past binnen een trend, want ook in de MT500 en de te verschijnen ranglijst van Intermediair stijgt UWV.

Redactioneel commentaar 

De redactie van het blad spreekt van een unieke prestatie: ‘Dit is de tweede keer in enkele maanden tijd dat UWV heel hoge ogen gooit. D eerste keer was vorig jaar december, toen UWV als een raket omhoog schoot in het jaarlijkse Incompany200-onderzoek naar medewerkertevredenheid. Ondanks een lopende reorganisatie klom UWV van de 73e naar de 13e plaats. Dat is een unieke prestatie, waarvan we weten dat dat die meestal ook wel door de buitenwacht wordt gezien.’

Aantrekkingskracht verdubbeld

‘De aantrekkingskracht van UWV verdubbelt bijna’, zo schrijft Incompany. De uitkeringsinstantie klimt van de 66e naar de 35e plaats. Vanzelfsprekend lukt dit vooral op basis van het werkgeverschap; in die categorie klimt UWV zelfs helemaal naar plaats 21. UWV toont zich intern in moeilijke tijden van zijn beste kant en trekt daarmee de interesse van zakenpartners en investeerders. Toch blijft er voor het bedrijf nog wat te wensen over. Terwijl de aantrekkingskracht piekt, blijft de reputatie op een te laag niveau.’

Interview Bruno Bruins

Bruno Bruins, voorzitter van de Raad van Bestuur van UWV, heeft in een interview in Incompany gereageerd op de score van UWV. In het artikel gaat hij in  op het feit dat UWV de verbinding zoekt met publieke en private partners, zoals projectteams bij faillissementen, servicepunten voor werkgevers en initiatieven om ouderen en arbeidsgehandicapten aan het werk te helpen. ‘De discussie over het bestaansrecht van UWV verstomt,’ aldus de voorzitter van de RvB.

Lees het volledige artikel uit Incompany

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten