UWV publiceert Wajonginformatie per gemeente

geplaatst op 25 maart 2014

UWV geeft via de website uwv.nl per gemeente inzicht in de Wajongpopulatie. Iedere gemeente kan nu zien hoeveel Wajongers er in de gemeente wonen en of zij onder de nieuwe of de oude regeling vallen. Verder toont het overzicht hoeveel mensen er vanuit de betreffende gemeente jaarlijks voor het eerst aanspraak maken op de Wajong en hoe de leeftijdsopbouw van de populatie is. De komende tijd zal UWV meer informatie aan het overzicht toevoegen.

Gemeenten die meer inzicht willen hebben in de kenmerken van inwoners met een Wajong-uitkering kunnen hiervoor terecht op de gemeentepagina van UWV.

Het gaat om de aantallen van het huidige bestand per regeling (oud versus nieuwe Wajong), aantallen instroom en aantallen per leeftijdscategorie. Dit overzicht kan de gemeente gebruiken bij de voorbereidingen op de Participatiewet.

Deze informatie wordt op een later moment aangevuld met gegevens over het aantal werkende Wajongers, zowel met als zonder loonaanvulling of ondersteuning. Dan zal ook zichtbaar worden hoeveel Wajongers werken bij reguliere werkgevers en hoeveel via de SW-bedrijven aan de slag zijn.

Eerder al publiceerde UWV informatie over re-integratiedienstverlening, arbeidsparticipatie van mensen met een ziekte of handicap en feiten en cijfers over de Wajong.

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten