UWV Perspectief: schroom om hulp te vragen

geplaatst op 18 februari 2014

Bij ongeveer 600.000 mensen met een arbeidsongeschiktheidsuitkering valt deze week het blad UWV Perspectief in de brievenbus. In het blad - dat drie keer per jaar verschijnt- staan voornamelijk ervaringsverhalen van klanten, maar ook tips en uiteraard informatie over wet- en regelgeving en rechten en plichten.

Hoofdonderwerp van de papieren uitgave is dit keer de schroom die veel mensen ervaren om hulp te vragen. Of het nu gaat om het buitenzetten van vuilniszakken of hulp bij andere huishoudelijke klussen, een beroep op iemand anders doen blijft lastig. In UWV Perspectief worden een aantal do’s en dont’s gegeven die hierbij kunnen helpen.

Een ander onderwerp dat aan de orde komt, is eenzaamheid. Vooral onder mensen met een lichamelijke beperking neemt dit steeds sterker toe. Maar er zijn mogelijkheden om uit het isolement te raken.

In UWV Perspectief staat ook een aantal ervaringsverhalen. Jerry, José en Elana vertellen in de rubriek ‘Mijn leven’ over hoe zij omgaan met hun beperking. 

In het blad staan ook veel andere doorverwijzingen naar de website van UWV Perspectief, maar ook naar uwv.nl en naar relevante externe websites. Op de website van UWV Perspectief zijn veel aanvullende informatie en artikelen te vinden.


Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten