UWV is ‘beste overheidswerkgever’

geplaatst op 11 december 2014

In het jaarlijkse onderzoek van zakenblad Incompany naar de tevredenheid van medewerkers bij de grootste bedrijven, overheden en instellingen in Nederland, heeft UWV de hoogste score behaald in de categorie overheid. Tijdens een feestelijke bijeenkomst op 10 december in Amsterdam, nam bestuursvoorzitter Bruno Bruins de prijs in ontvangst voor ‘beste overheidswerkgever’.

In opdracht van Incompany heeft het onderzoeksbureau Motivaction in de afgelopen maanden ruim 70.000 personeelsleden gevraagd om hun werkgever te beoordelen. Van deze werknemers hebben er 4.340 geparticipeerd in het onderzoek, waaronder veel UWV-collega’s. Werknemers delen voor achttien aspecten rapportcijfers uit, verdeeld over de categorieën functie, arbeidsvoorwaarden, carrière en cultuur.

Hoogste score

Resultaat is een 22e positie overall, de hoogste score voor een werkgever binnen de overheid. Vooral in de categorieën ‘functie’ en ‘cultuur’ doet UWV het goed. De medewerkers beoordelen collegialiteit en werksfeer hoog en ook ‘zelfstandigheid’, ‘persoonlijke ontwikkeling’ en ‘voldoening’ worden zeer goed gewaardeerd. De resultaten uit het Incompany-onderzoek sluiten aan bij het beeld dat eerder dit jaar uit het eigen Werkbelevingsonderzoek van UWV naar voren is gekomen. Ook hier hoge cijfers voor ‘de organisatie’ en ‘werkplezier’.

Werkplezier

“Je kunt gerust stellen dat mensen hier over het algemeen met plezier werken.”, zegt directeur HRM Martin Harms in een interview met het zakenblad. Volgens hem heeft UWV zich ontwikkeld tot een meer open en online organisatie. Er wordt steeds meer samengewerkt met het bedrijfsleven en overheden.” Harms ziet nog wel ruimte voor verbetering. “Wat ik graag zou willen, is dat we nog trotser worden op de organisatie.”

Opgaande trend

De goede score van UWV in deze ranglijst past binnen een constante opgaande trend in de afgelopen jaren. Sinds het eerste onderzoek van Incompany in 2005 is UWV gestegen van een 5,65 naar 6,98 in 2014.
(pdf, 6 MB)

 

Incompany award

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten