Barometer 50-plus: meer oudere ww-ers vinden werk

geplaatst op 23 september 2014

In de periode juli-augustus van dit jaar hebben 10.584 werkzoekende 50-plussers een baan gevonden, 31 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Dit blijkt uit de tweede barometer 50-plus, waarin UWV op een toegankelijke manier, met behulp van infographics, een beeld geeft van de werkzoekende 50plusser.

De barometer bevat naast kerncijfers ook korte verwijzingen naar de actualiteit, achtergrondverhalen, interviews en een column.

Uit deze barometer 50-plus (pdf, 360 kB) blijkt dat ouderen op dit moment vooral werkzaam zijn in de zorg en bij de overheid. Jongeren daarentegen zijn vooral vertegenwoordigd in de handel en in de horeca. Veel 50-plussers investeren in zichzelf door het volgen van een opleiding, zo laat te barometer zijn op basis van cijfers van NCOI Opleidingsgroep. Een op de vijf studenten van een praktijkopleiding is 50 jaar of ouder.

Verder in deze uitgave een column van Lodewijk Asscher. Volgens de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid is het sociaal onaanvaardbaar en economisch onverantwoord om oudere werkzoekenden langdurig aan de kant te laten staan. “Ik voel het als mijn plicht om me voor deze 50-plussers in te blijven zetten”, aldus de minister.

De informatie uit de barometer mag vrij worden gebruikt, met vermelding van UWV als bron.

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten