Verstandelijk gehandicapten lopen stage op Sportdag UWV

geplaatst op 03 juni 2013

Verstandelijk gehandicapten gaan stage lopen bij UWV. Op 7 juni helpen zij de organisatie van de jaarlijkse UWV-sportdag, waar ruim tweeduizend UWV-medewerkers deelnemen aan teamsporten zoals volleybal, voetbal en tennis of individuele clinics zoals criket, softbal of yoga. De zogenoemde ‘Prokkelstage’ past uitstekend binnen het Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen van UWV.

Prokkelstages zijn een initiatief van de Stichting Prokkel. De stichting zet zich in om de arbeidsparticipatie van mensen met een (licht) verstandelijke beperking te vergroten. Bedrijven, overheden en maatschappelijke organisaties kunnen stageplekken aanbieden bij de stichting en daarbij aangeven om wat voor soort werk het gaat en in welke plaats de stage plaatsvindt.

Voor UWV passen de Prokkelstages binnen het Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). In 2015 wil UWV een ‘inclusieve’ organisatie zijn, waar niemand wordt uitgesloten en diversiteit voorop staat. De organisatie hecht bovendien veel waarde aan vitaliteit van werknemers en investeert daarom ruim in de duurzame inzetbaarheid van de UWV-ers. De sportdag, die dit jaar voor de zesde keer wordt gehouden, is een belangrijk onderdeel van het vitaliteitsbeleid.

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten