UWVMagazine: ‘Verloren generatie? Geklets!’

geplaatst op 15 oktober 2013

Jeugdwerkloosheid is het thema van het nieuwste nummer van UWVMagazine dat op dinsdag 15 oktober is verschenen. Europarlementariër Marije Cornelissen, directeur WERKbedrijf André Timmersmans en econoom Sweder van Wijnbergen buigen zich over het nog steeds toenemende aantal jonge werklozen. Leiden we een kansloze generatie op tot nieuwe armen of valt het allemaal mee en trekt de arbeidsmarkt over een tijdje weer aan?

Ook vanuit andere invalshoeken wordt het thema jeugdwerkloosheid behandeld. Duitsland doet het bijvoorbeeld veel beter. Frank-Jürgen Weise, bestuursvoorzitter van de Bundesagentur für Arbeit legt het succes van de Oosterburen uit: ‘Een gezonde economie is de beste remedie tegen jeugdwerkloosheid’.

Naast het thema, is er in UWVMagazine ook aandacht voor actualiteiten. In een interview vertelt Jacques Wallage, voorzitter van de Raad voor het openbaar bestuur, over ICT en e-dienstverlening. Gerrit van der Meer van de Landelijke Cliëntenraad is van mening dat onderdelen van de aanstaande Participatiewet in strijd zijn met het VN-verdrag van de rechten van mensen met een beperking, dat Nederland op het punt staat te ratificeren.

Ook is er in een artikel aandacht voor de geleidelijke verhoging van de AOW-leeftijd. Die leidt tot hogere uitkeringslasten bij de werknemersverzekeringen. UWV schat de extra lasten op 1,5 miljard in 2021.

Lees meer hierover in UWVMagzine.

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten