UWV WERK 3daagse landelijk van start

geplaatst op 08 oktober 2013

UWV organiseert van dinsdag 8 oktober tot en met donderdag 10 oktober in het gehele land samen met gemeenten de WERK 3daagse. Op de afsluitende dag vindt de elfde editie van de Landelijke Banenmarkt plaats. Net als in oktober vorig jaar staan de dinsdag en woensdag in het teken van de werk-fit dagen, waarin werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt op uitnodiging kunnen deelnemen aan besloten workshops op de regionale Werkpleinen.


Wajongers, 55-plussers en mensen met een WIA-uitkering en anderen leren daarin hoe zij zichzelf kunnen presenteren aan werkgevers tijdens de Banenmarkt op donderdag. Workshops die tijdens deze twee dagen worden aangeboden, zijn onder meer: ‘LinkedIn voor beginners’, ‘The Elevatorpitch’ en ‘Voor jezelf beginnen als zzp’er’.

Tijdens de Landelijke Banenmarkt op donderdag kunnen door UWV en gemeenten uitgenodigde werkzoekenden op tientallen regionale Werkpleinen informatie krijgen over vacatures, branches en scholing. Daarbij is er de mogelijkheid om kennis te maken met werkgevers die op zoek zijn naar nieuwe medewerkers. Verder zijn er ondernemers aanwezig die leerbanen en stageplekken aanbieden. Op de dag zelf wordt de Landelijke Banenmarkt zoals vanouds weer omlijnd met workshops, waarin deelnemers inzicht krijgen hoe zij hun kansen op de arbeidsmarkt kunnen vergroten.

Over het gehele land gezien is het programma-aanbod tijdens deze drie dagen erg gevarieerd: van een kookworkshop met werkgevers tot een netwerkcafé en van kleding & kleuren adviezen in de workshop ‘dress for succes’ tot de mogelijkheid om een spreekuur te bezoeken van een zogeheten ‘cv-dokter’.

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten