UWV Perspectief: aandacht voor jonge mantelzorgers

geplaatst op 16 oktober 2013

Bij ongeveer 600.000 mensen met een arbeidsongeschiktheidsuitkering valt deze week het blad UWV Perspectief in de brievenbus. In het blad –dat drie keer per jaar verschijnt- staan voornamelijk ervaringsverhalen van klanten, maar ook tips en uiteraard informatie over wet- en regelgeving en rechten en plichten.


Hoofdonderwerp van de papieren uitgave is dit keer de problematiek van jonge mantelzorgers, die de zorg voor hun zieke ouders op zich hebben genomen. Ook is er veel aandacht voor de ervaringen van mensen met angstklachten.

UWV Perspectief brengt overigens niet alleen de probleemkant van aandoeningen en beperkingen naar voren, maar laat ook zien dat je met een beperking beslist niet langs de zijlijn hoeft te staan. Het beste bewijs hiervoor is een artikel over drie uitvinders die een product in de markt hebben gezet waar mensen met een handicap iets aan hebben. Twee van hen hebben zelf een beperking. In het geval van bewegingstechnoloog Tim Heldring gaat het om de ontwikkeling van een snowboard voor mensen die niet (lang) op hun benen kunnen staan. Tim kon na zijn studie als Wajonger aan het werk bij het bedrijf dat het snowboard in productie nam. Op de website van UWV Perspectief demonstreert Tim zijn uitvinding.

In het blad staan ook veel andere doorverwijzingen naar de website van UWV Perspectief, maar ook naar uwv.nl en naar relevante externe websites. Op de website van UWV Perspectief zijn veel aanvullende informatie en artikelen te vinden.

Overigens ontving UWV Perspectief (magazine en website) deze week een nominatie voor ‘beste crossmediale toepassing’ bij de jaarlijkse Grand Prix Customer media. Bij customer media gaat het om communicatiemiddelen die bedrijven en organisaties uitgeven voor hun medewerkers, klanten en relaties. De prijsuitreiking is op donderdag 21 november.

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten