UWV neemt deel in campagne ‘Stop Hennepteelt’

geplaatst op 27 mei 2013

Gemeenten, politie, woningcorporaties, Belastingdienst en UWV in Flevoland willen de hennepteelt in de provincie verder tegengaan. De partijen hebben afspraken gemaakt over een integrale aanpak van de hennepteelt, waarbij bestuurlijke, civiele en strafrechtelijke maatregelen worden gecombineerd en in samenhang worden ingezet. Potentiële telers worden gewaarschuwd met de campagne ‘Stop Hennepteelt’.

Sinds 2011 werken de Flevolandse partijen samen aan het terugdringen van hennepteelt. De aanpak richtte zich tot nu toe voornamelijk op de achterkant: het oprollen van kwekerijen, strafrechtelijke vervolging, terugvorderen van uitkeringen, uithuisplaatsingen, het alsnog opleggen van inkomstenbelasting en het verhalen van (schade)kosten door onder andere netbeheerders en woningeigenaren. Vorig jaar werden door deze aanpak 223 kwekerijen opgerold.

“Met de lancering van de campagne doen we in 2013 een schepje boven op onze aanpak.” aldus burgemeester Jorritsma, bij de lancering van de website stophennepteelt.nl. “We gaan door op de ingeslagen weg, maar we gaan ook de daders en potentiële daders actief aanspreken. Door mensen er onder meer op te wijzen wat de gevaren zijn van hennepteelt en wat de gevolgen zijn als je gepakt wordt, willen de partners dit beeld rechtzetten en (potentiële) telers ontmoedigen.”

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten