UWV biedt werkzoekenden ondersteuning bij online dienstverlening

geplaatst op 03 juli 2013

UWV biedt werkzoekenden tijdens de wekelijkse inloopmiddag ondersteuning bij de online dienstverlening. Ruim 90% van de WW-uitkeringen wordt online aangevraagd via werk.nl en de site heeft meer dan 3,5 mln. bezoeken per maand. Een deel van de werkzoekenden heeft echter hulp nodig met het gebruik van de computer, werk.nl of de online werkmap. Voor deze klanten organiseert UWV elke dinsdagmiddag van 12.00 tot 16.30 uur een inloopmiddag op de werkpleinen waar UWV is gevestigd.

Medewerkers van UWV ondersteunen werkzoekenden dan onder andere met het omgaan met de persoonlijke werkmap en het zoeken naar vacatures op werk.nl. De meeste werkzoekenden vinden hierna zelfstandig hun weg op werk.nl. Naast het aanvragen van een uitkering en de werkmap, biedt werk.nl veel vacatures, informatie en tips bij het zoeken naar een baan. Klanten vinden via veelgestelde vragen op werk.nl vaak al hun antwoord. Klanten die hun informatie niet online kunnen vinden, kunnen bellen met UWV Werknemers Telefoon op 0900 - 9294. Op werk.nl staat een actueel overzicht van de Werkpleinen waar UWV gevestigd is.

UWV werkt hard aan het uitbreiden van zijn dienstverlening op internet. Sommige klanten van UWV moeten nog wennen aan deze nieuwe situatie. UWV biedt deze klanten daarom ondersteuning tijdens de inloopmiddagen. Werkzoekenden met een grotere afstand tot de arbeidsmarkt, zoals arbeidsgehandicapten, kunnen ook op andere dagen terecht voor persoonlijke ondersteuning.

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten