UWV benoemt Aart van der Vlist als CIO

geplaatst op 24 juni 2013

De Raad van Bestuur van UWV heeft Aart van der Vlist benoemd als Chief Information Officer. Van der Vlist is momenteel werkzaam als CIO bij Nationale Nederlanden en zal met ingang van 1 september bij UWV beginnen. Frans Haverkamp, de huidige CIO van UWV zal de organisatie op 1 juli verlaten.

Aart van der Vlist (49) werkt sinds 2005 voor Nationale Nederlanden als directeur IT en CIO. Daarvoor werkte hij als senior partner IT-management bij KPMG Consulting. Van der Vlist is daarnaast al enkele jaren adviseur voor Business & IT Trends Institute (BITTI) en heeft vanuit die rol diverse publicaties op zijn naam staan. Hij zal zich als CIO van UWV met name gaan inzetten op het uitbouwen van de positie van UWV en de ICT-opdracht die er ligt: verdere digitalisering van de dienstverlening aan uitkeringsgerechtigden en werkgevers en digitalisering van de eigen werkprocessen.

Begin dit jaar gaf Frans Haverkamp (64) aan zijn contract niet te verlengen, om zich meer te kunnen richten op het domein van toezicht en advies. Haverkamp heeft zich de afgelopen drie jaar vooral ingezet op de digitalisering van de dienstverlening, de kostenreductie van ICT en ‘cybersecurity’.

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten