Storing mijnUWV verholpen

geplaatst op 17 januari 2013

De langdurige en complexe storing van de portal mijnUWV is verholpen. De storing werd veroorzaakt door een aanpassing die nodig was om de capaciteit van de portal te verhogen vanwege een groeiend aantal gebruikers. UWV heeft in samenwerking met leveranciers een nieuwe infrastructuur opgebouwd en snellere, zwaardere servers geplaatst.


Mensen met een WW-uitkering kunnen wijzigings- en inkomstenformulieren weer digitaal doorgeven. Betaalspecificaties van de maand januari worden per post verstuurd, waardoor het niet nodig is om mijnUWV te bezoeken om specificaties in te zien.

Achtergrond storing

Door een toenemend gebruik van de portal mijnUWV is besloten om de capaciteit te verhogen, met de complexe storing als gevolg. De storing is ontstaan door ‘timing problemen’ tussen de databaseservers en de applicatiesoftware. Deze problemen zijn tijdelijk opgelost door onder andere wijzigingen in de applicatie en de infrastructuur in te bouwen. Nu de portal weer online is, wordt gewerkt aan een structurele oplossing. Ook volgt een diepgaand analyse om een soortgelijke storing in de toekomst te kunnen voorkomen.

UWV biedt uitkeringsgerechtigden die getroffen waren door de storing excuses aan via de website.

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten