Project Jobscorer wint Meer-dan-voetbalaward

geplaatst op 25 september 2013

Het project Jobscorer – een samenwerkingsverband van voetbalclub Feyenoord en UWV – is op vrijdag 20 september een van de winnaars van de Meer-dan-voetbalawards 2013 geworden. In dit unieke project kregen elf wajongers de kans om via een intensief traject een passende job te scoren.

In samenwerking met de businessclub en achterban van Feyenoord is het gelukt 6 van de 11 jongeren succesvol door te laten stromen naar de arbeidsmarkt. Volgens de jury haakt Feyenoord met Jobscorer in op het steeds groter wordende probleem van de jeugdwerkloosheid. Daarnaast is volgens de jury ‘het project een mooi voorbeeld van een logische samenwerking met partners’.

Vier fases
Het project Feyenoord Jobscorer duurt voor de deelnemers een jaar en bestaat uit vier fases: De Keeper, De Verdediger, De Middenvelder en De Spits. In elk onderdeel doen zij kennis, vaardigheden en ervaring op met verschillende werkzaamheden binnen Feyenoord en De Kuip. Ook het netwerk van de Feyenoord Business Club wordt daarbij ingezet.

Vernieuwend en onderscheidend
De Meer dan Voetbal Award is bedoeld om de pareltjes op het gebied van maatschappelijk voetbal te belonen. Prof- en amateurclubs en projecten die vernieuwend en onderscheidend zijn, maken kans op een award. In totaal waren negen clubs/projecten genomineerd voor een Meer dan Voetbal Award.

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten