Op de bres voor Wajong en 55-plus

geplaatst op 14 juni 2013

‘Ondernemers, sta open voor werknemers met een afstand tot de arbeidsmarkt.’ Met deze boodschap presenteerde UWV zich op donderdag 14 juni op het MKB ondernemerscongres in Den Haag. Met een stand op de beursvloer, inspiratiesessies en veel media-aandacht werd het pleidooi krachtig onder de aandacht gebracht van de ondernemers uit de regio Den Haag.


Bij de dagopening werd RvB-voorzitter Bruno Bruins op het podium ontvangen van organisator MKB Nederland. De branchevereniging maakt zich samen met UWV hard om meer Wajongers aan de slag te krijgen in het midden- en kleinbedrijf. Het doel is tienduizend plaatsingen in 2015. ‘Schouder aan schouder trekken beide organisaties op om dit doel te bereiken”, aldus MKB-voorzitter Hans Biesheuvel.

Live radio

Radiostation BNR verzorgde op het congres een live-uitzending van het programma ‘Zakendoen met…’, waar Bruno Bruins drie kwartier lang werd geïnterviewd en vragen beantwoordde over onder meer de situatie van Wajongers en 55-plussers op de arbeidsmarkt uitgebreid aan bod. De voorzitter van de Raad van Bestuur van UWV bracht ook de inspanningen van UWV binnen Klantcontact (KCC) onder de aandacht. Meer dan de helft van de medewerkers van het KCC heeft een afstand tot de arbeidsmarkt.

Webinar

Aansluitend op de radio-uitzending werd een webinar uitgezonden door MKB Servicedesk. Het webinar werd live gestreamd op internet en is terug te zien op de website www.mkbservicedesk.nl. Veel praktische zaken kwamen aan de orde, waaronder de voordeelregelingen voor ondernemers, zoals een mobiliteitsbonus, proefplaatsing of aanpassingen aan de werkplek. Uit onderzoek blijkt namelijk dat veel werkgevers wel overwegen om een werknemer met een afstand tot de arbeidsmarkt aan te nemen, maar twijfelen om de stap te zetten. Door deze regelingen onder de aandacht te brengen, kunnen werkgevers over de streep getrokken worden.

Ondanks de crisis

De inspiratiesessie en de UWV-stand trokken veel belangstelling van ondernemers. ‘Bezoekers zijn positief verrast dat wij hier aanwezig zijn’, aldus Jan Werkhoven, die samen met een aantal collega’s vragen bij de stand beantwoordde. ‘Het is opvallend dat ondernemers steeds meer open staan voor Wajongers en ouderen, en dat ondanks de crisis.’ Er werd niet alleen veel informatie gevraagd, ook konden er een behoorlijk aantal leads en concrete vacatures worden genoteerd.

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten