Kunst van talentvolle kunstenaars op Kunstexpositie met Perspectief

geplaatst op 13 februari 2013

De expositie van de kunstwerken van de winnaars van het Kunstcongres met Perspectief 2012 is op dinsdag 12 februari officieel geopend door Fred Paling, lid van de Raad van Bestuur van UWV. Met veel trots hebben de winnaars Frank ter Beek, Xandra Cartens en Bram de Krosse hun werk toegelicht en een exemplaar van hun eigen unieke catalogus in ontvangst genomen.


De kunstwerken zijn tot en met half mei 2013 te bezichtigen in de entrees van de gebouwen C en D van het UWV hoofdkantoor in Amsterdam. Daarna zal deze speciale expositie op tournee gaan en achtereenvolgens tentoongesteld worden bij de kantoren van Philips, KPN en Sogeti.

Kunstexpositie UWV

Van links naar rechts: Frank ter Beek, Xandra Cartens en Bram de Krosse.
Fotograaf: Bernard Vink


Door deze ‘reizende expositie’ kunnen kunstwerken van de winnaars door heel veel mensen gezien en bewonderd worden. UWV biedt daarmee de winnaars de kans om zichzelf te profileren als kunstenaar. De foto’s van de winnaars bij dit bericht zijn gemaakt door Bernard Vink uit Amersfoort, één van de drie winnaars van het Wajong Kunstcongres 2011.

Het doel van het UWV Kunstcongres met Perspectief is om kunstenaars met een Wajong, WAO of WIA-uitkering perspectief te bieden en de kans te geven maatschappelijk te participeren.
UWV wil de kunstenaars de kans geven om hun kunstwerken te exposeren, te laten beoordelen door een deskundige jury en in contact te brengen met kunstkenners.

Frank ter Beek 

Kunstexpositie UWV - Frank ter Beek

Fotograaf: Bernard Vink

Vanuit zijn vrije experimenten met materialen, voorwerpen en vormen ontstaan sculpturen, videoperformance, foto’s en installaties. Humoristisch, een beetje absurd, maar vooral sensueel en tactiel.

Xandra Cartens

Kunstexpositie UWV - Xandra Cartens

Fotograaf: Bernard Vink

Xandra Cartens maakt foto’s. Fotowerk noemt zij het zelf. Zij speelt met lijnen, vorm en kleur. Daarbij belicht ze haar onderwerpen op een zodanige manier, dat de werkelijkheid een mysterieus, schilderachtig karakter krijgt.

Bram de Krosse

Kunstexpositie UWV - Bram de Krosse
 
Fotograaf: Bernard Vink

Bram’s carrière als kunstenaar start medio 2010 met het maken van animatiefilmpjes. Bram heeft een brede belangstelling, zijn ideeën kunnen alle kanten op en laten zich kenmerken als zowel experimenteel als onderzoekend. De schilderwerken van Bram zijn in PopArt en Harmonica-stijl.


Meer informatie over UWV Kunstcongres met Perspectief is te lezen op de website www.kunstcongresmetperspectief.nl

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten