Arbeidsmarktinformatie UWV nu nog meer op maat

geplaatst op 06 mei 2013

UWV heeft de website werk.nl/arbeidsmarktinformatie vernieuwd. Hierdoor is informatie over de arbeidsmarkt nu nog meer op maat beschikbaar. De site biedt op een laagdrempelige manier actuele arbeidsmarktinformatie per regio en per sector. Ook geeft UWV op de site een integraal beeld van vraag, aanbod en knelpunten op de arbeidsmarkt.


Met deze informatie krijgen bezoekers een goed beeld van het aantal werkzoekenden binnen bijvoorbeeld een gemeente. Werkgevers kunnen in  één oogopslag zien waar zij geschikte medewerkers kunnen vinden.

De arbeidsmarktinformatie van UWV is ook beschikbaar voor smartphone en tablet, onder de naam ‘AMI mobiel’. AMI staat voor ArbeidsMarktInformatie. AMI mobiel biedt een overzicht van vraag en aanbod op de landelijke en de regionale arbeidsmarkt. Op deze mobiele website laat UWV de meest recente ontwikkeling zien van het aantal bij UWV geregistreerde werkzoekenden per één van de  35 arbeidsmarktregio's en in alle gemeenten in Nederland.

Per arbeidsmarktregio is verder een uitsplitsing naar tien beroepsgroepen mogelijk. Ook biedt AMI mobiel een beeld van alle bij UWV bekende openstaande vacatures, zowel landelijk als voor de 35 arbeidsmarktregio’s - eveneens uitgesplitst naar tien beroepsgroepen.

De portal met arbeidsmarktinformatie van UWV is te vinden op: https://www.werk.nl/werk_nl/arbeidsmarktinformatie

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten