Waarmerk drempelvrij voor uwv.nl

geplaatst op 13 november 2012

De website van UWV, Uwv.nl, heeft op 9 november het waarmerk ‘drempelvrij’ gekregen. Het is een waarmerk van de onafhankelijk stichting Accessibility waaruit blijkt dat uwv.nl toegankelijk is voor klanten met een beperking. Daarmee mag uwv.nl nu het groene logo op de website tonen.


Verschillende beperkingen hebben invloed op het gebruik van internet: denk aan blind, slechtziend, kleurenblind, doof, slechthorend, motorische of verstandelijke beperking. Op uwv.nl zijn er alternatieve beschrijvingen voor afbeeldingen en video’s beschikbaar zodat ook slechtzienden de informatie kunnen raadplegen. Ook is het mogelijk om de informatie (inclusief tabellen en lijsten) voor te laten lezen, delen te selecteren of juist over te slaan.


Jaarlijks laat de divisie Klant & Service van UWV de site uwv.nl toetsen. Het basisniveau van 16 richtlijnen met verschillende onderliggende ijkpunten is nu behaald. In 2013 wil UWV ook aan het tweede niveau van de webrichtlijnen voldoen. Het tweede niveau bevat onder andere extra eisen aan de toegankelijkheid van webformulieren.


Meer informatie: http://www.uwv.nl/toegankelijkheid.aspx

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten