UWV zet nieuwe stap in verbetering dienstverlening op werk.nl

geplaatst op 10 december 2012

UWV gaat steeds meer diensten aanbieden via werk.nl. In het weekend van 8 en 9 december 2012 heeft UWV werkzaamheden uitgevoerd op werk.nl. Vooral het zelf zoeken in cv’s en vacatures is veranderd.


Cv's en vacatures zoeken is een belangrijk onderdeel van werk.nl. De komende tijd zal UWV het zoeken naar cv's en vacatures stap voor stap verbeteren. Met als uiteindelijke doel dat werkgevers en werkzoekenden elkaar makkelijk en snel vinden. Afgelopen weekend is een nieuwe stap gezet: het is nu eenvoudiger om zelf te zoeken naar cv's en vacatures. Er zijn bijvoorbeeld meer opties om het zoekresultaat, de gevonden cv's en vacatures, te verfijnen. Hierdoor vinden werkgevers en werkzoekenden sneller wat ze zoeken.

Snel contact, betere controle

Werkgevers willen snel en direct contact leggen met de kandidaat. Daar voorziet werk.nl nu in. Het is niet langer nodig om eerst een vacature te plaatsen.
Nadat de werkgever is ingelogd kan hij direct cv’s zoeken en kandidaten benaderen. Een belangrijke verbetering om werkgevers en werkzoekenden sneller bij elkaar te brengen.

Wel is hier één ding noodzakelijk: een strengere controle op de identiteit van werkgevers. Want op internet zijn personen of bedrijven niet altijd wie ze zeggen dat ze zijn. Daarom heeft UWV in de afgelopen maanden de identiteit van alle werkgevers op werk.nl gecontroleerd. Bij deze ene controle blijft het niet. UWV vraagt aan iedere nieuwe werkgever die zich op werk.nl meldt zich te identificeren.

Aandacht voor kwaliteit cv’s en vacatures

Werkzoekenden en werkgevers kunnen zelf ook aan de slag om elkaar op werk.nl beter te zoeken en te vinden: door een goed en compleet ingevuld cv en een informatieve, actuele vacature aan te bieden. UWV zal de komende tijd een aantal acties doen om de kwaliteit van cv's en vacatures helpen te verbeteren.


Meer informatie is te vinden op: www.werk.nl 


 

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten