UWV tekent voor zichtbaar homovriendelijke werkomgeving

geplaatst op 26 januari 2012

Een aantal grote werkgevers, waaronder UWV, hebben op donderdag 19 januari ‘De Verklaring van Amsterdam’ ondertekend van de Workplace Pride Foundation, het voormalige Company Pride Platform. In deze verklaring staan tien actiepunten om de homovriendelijkheid op de werkvloer te verbeteren.

Nog altijd houdt dertig tot veertig procent van de Nederlandse homo’s en lesbiennes hun geaardheid verborgen op het werk. Daar moet wat aan gebeuren, vindt een aantal grote werkgevers in Nederland, waaronder Shell, Cisco, ING, IBM, de gemeente Den Haag en UWV.

Workplace Pride

Workplace Pride is een samenwerkingsverband van homo-organisaties uit het Nederlandse bedrijfsleven dat zich inzet voor volledige acceptatie en zichtbaarheid van lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen en transgenders (LHBT) op de werkvloer en in de samenleving.

UWV is sinds februari 2011 lid van deze organisatie omdat het belang hecht aan diversiteit in de organisatie, acceptatie en tolerantie ten aanzien van LHBT-medewerkers.

De ‘Verklaring van Amsterdam’

De ’Verklaring van Amsterdam’ is meer dan een intentieverklaring. Het bevat ook een concreet actieplan om voor een meer LHBT-vriendelijke werkomgeving te zorgen.

UWV werkt nauw samen met Gay UWV Pride (GUP), het roze netwerk van UWV, om de doelen uit de Verklaring van Amsterdam te bereiken.


 

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten