UWV actief tijdens Week Chronisch Zieken

geplaatst op 05 november 2012

‘Samen werken’ is het thema van de Week Chronisch Zieken 2012. Ook UWV is actief van 9 tot en met 16 november en organiseert verschillende bijeenkomsten voor werknemers én werkgevers. Op meerdere plaatsen in het land zijn er presentaties, informatiestands, trainingen en workshops. Ook kunnen werkgevers en werkzoekenden met elkaar in contact komen.

Gemotiveerd

Veel mensen met een chronische ziekte of handicap zijn heel gemotiveerd om te werken. Op het werk functioneren zij vaak net zo goed als andere werknemers, maar in een tijd van bezuinigingen en een teruglopende economie moeten mensen met een ziekte of handicap zich nog meer inspannen om een plaats op de arbeidsmarkt te veroveren. Tijdens de Week Chronisch Zieken is er dit jaar daarom bijzondere aandacht voor het vergroten van de kansen op werk voor mensen met een ziekte.

Activiteiten

Er worden in het hele land activiteiten georganiseerd voor mensen met een chronische ziekte. Ook op de vestigingen van UWV. Op het Werkplein in Leiden staat een team klaar om persoonlijk advies te geven over werk en inkomen. In Nijmegen is een speciale Wajong Werkt Markt waar werkgevers en Wajongers elkaar treffen. In Roermond is een  WIA Werk & Re-integratiemarkt voor mensen die langer dan een jaar een WIA-uitkering hebben. Werkplein Groningen organiseert een driedaags programma met diverse workshops en een netwerkontbijt voor Wajongers en werkgevers. In Doetinchem kunnen chronisch zieke werkzoekenden de hele week terecht op het Werkplein voor informatie, advies en hulp bij het vinden van passend werk.

Werkgevers

Ook werkgevers zijn welkom tijdens de Week Chronisch Zieken. Wilt u meer weten over het in dienst nemen en houden van mensen met een ziekte of handicap? Kom dan naar een van de deelnemende Werkpleinen.

Voor meer informatie, kijk op www.chronischziek.nl of www.werk.nl.  

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten