Overname Nedcar door VDL beklonken

geplaatst op 25 oktober 2012

In Born is de overname door de VDL Groep van de autofabriek Nedcar met een bijeenkomst van alle betrokken partijen – waaronder UWV – beklonken. Hiermee is het startschot gegeven van een nieuwe fase van de fabriek met ruim 1.500 werknemers.

Begin oktober is de overname door VDL van Nedcar bekendgemaakt. Na aanvankelijk negatieve berichten over een mogelijke doorstart van de fabriek die vanwege overcapaciteit in de productie door Mitsubishi niet langer zou worden gebruikt, is uiteindelijk BMW bereid gevonden om in Born Mini’s te gaan bouwen.

Tijdpad en rol UWV

De productie van Mini’s gaat in de loop van 2014 van start. Dat betekent dat er tussen het moment van stoppen met de productie voor Mitsubishi tot het volledig operationeel zijn in de nieuwe situatie een overbrugging moet plaatsvinden. De rol van UWV is daarin tweeledig: uitkeren en begeleiden naar werk. Oud-medewerkers van NedCar moeten zich laten registreren bij UWV en dienen tijdens WW beschikbaar te zijn voor de arbeidsmarkt, en voldoende activiteiten te ontplooien om passende arbeid te vinden en te aanvaarden. Zij worden daarin begeleid door een mobiliteitscentrum.

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten