Expositie Winnaars kunstcongres naar KPN in Den Haag

geplaatst op 24 september 2012

Drie Wajong-kunstenaars exposeren hun werk vanaf dinsdag 25 september in het hoofdkantoor van KPN in Den Haag. De kunstenaars werden vorig jaar door een vakjury uitgeroepen als winnaars van het Wajong Kunstcongres. Sindsdien is hun werk te zien geweest in het UWV-hoofdkantoor en bij Philips in Eindhoven. Op 6 november wordt er weer een kunstcongres gehouden, waar dit jaar ook kunstenaars met een WAO- of WIA-uitkering aan meedoen.


Het Kunstcongres is een initiatief van UWV om beeldend kunstenaars met een uitkering perspectief te bieden door hun werk tentoon te laten stellen en ze contacten op te laten doen in de kunstwereld. KPN sluit zich hier nu bij aan.


Tom Plug, als Adviseur Arbeidsverhoudingen van KPN onder meer verantwoordelijk voor de instroom van Wajongers: 'Wij zijn sinds 2010 actief aan de slag om mensen met een beperking in dienst te nemen, dat kunnen bijvoorbeeld Wajongers zijn. In lijn met het MVO-beleid wil KPN ook deze doelgroep een volwaardige kans te bieden op de reguliere arbeidsmarkt. Tegelijkertijd ondersteunt het onze diversiteitsdoelstelling. We willen een aantrekkelijke werkgever zijn voor een zo divers mogelijke groep mensen. Ten slotte zien ook wij de vergrijzing aankomen en willen we met het oog daarop in staat zijn álle talenten te vinden in de arbeidsmarkt.'


De tentoongestelde kunstwerken zijn van Noortje van Kamer uit Amersfoort, Xenia Gottenkieny uit Rotterdam en Bernard Vink uit Arnhem.

Kunstcongres 2012

Op 6 november aanstaande organiseert UWV opnieuw een kunstcongres in het Kröller-Müller Museum in Otterlo. Op veler verzoek kunnen nu ook kunstenaars met een WAO- of WIA-uitkering zich aanmelden. Meer informatie op www.kunstcongresmetperspectief.nl

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten