Dutch Career Cup wint MOVISIE Participatieprijs 2012

geplaatst op 05 november 2012

De Dutch Career Cup van UWV heeft de eerste MOVISIE Participatieprijs 2012 gewonnen. In het juryrapport krijgt het project waarbij sport wordt ingezet voor arbeidsbemiddeling veel complimenten: ‘Dit is het ei van Columbus! Het project stimuleert jongeren met een beperking om actief mee te doen en dat resulteert in de beste kansen voor een plek op de arbeidsmarkt.’


Het motto van de MOVISIE Participatieprijs 2012 was 'Werken naar vermogen: help iedereen aan een baan! De MOVISIE Participatieprijs bekroont jaarlijks een project dat de participatie van kwetsbare groepen bevordert. Relevant hierbij is of een project vernieuwend werkt aan de onderkant van de arbeidsmarkt en of de projecten zich succesvol richten op zowel de toeleiding en activering naar werk als op het krijgen van een baan. In totaal dongen 83 projecten mee naar de prijs.

UWV financiert de Dutch Career Cup en draagt zorg voor mogelijke kandidaten die deel kunnen nemen aan het project. Voor de invulling en uitvoering van het project werkt UWV samen met twee partners: Stichting Life Goals en USG Restart.

Dutch Career Cup

De jury prijst de reikwijdte van Dutch Career Cup. ‘Landelijk bekende voetbalclubs doen mee, maar ook lokale voetbalclubs hebben voor veel jongeren een positieve uitstraling. De jury vindt het waardevol dat door de inzet van maatschappelijke organisaties - sportverenigingen- deelnemers worden aangespoord om mee te doen. Zelfredzaamheid en nieuwe sociale netwerken ontstaan voor de Wajongers. De jury roemt de actieve inbreng van de vrijwilligers. Voetbalverenigingen zijn de grootste vrijwilligersorganisaties in ons land. Het enthousiasme van de organisatoren doet een nieuwe dynamiek in sociale contacten ontstaan.’

De winnaar van de Participatieprijs krijgt een methodiekprijs van 40 uur. Hiermee kan een professional worden ingeschakeld om het project verder te verbeteren of uit te breiden. Ook zal MOVISIE de beste projecten op allerlei manieren onder de aandacht brengen.

Drie nominaties

De jury nomineerde drie projecten, waarvan UWV nauw betrokken is bij twee projecten. Naast Dutch Career Cup was dit het Leerwerktraject Test Engineers (Philips, Reovict, UWV en Werkmans, Eindhoven). Het derde project dat door de jury is voorgedragen voor de prijs was Bissmiss School (Importante, projectbureau voor de vrouwelijke ambitie, Den Haag).

Bissmiss School is een project dat vrouwen helpt bij het reali-seren van hun ambitie: zelfstandig ondernemerschap, financieel onafhankelijk zijn en volwaardig meedoen aan de (zaken)wereld. Philips, Werkmans, Reovict en het UWV hebben samen het leer-werktraject Test Engineer ontwikkeld. Philips heeft binnen haar werkgelegenheidsplan tien Wajongers een arbeidscontract aangeboden als Test Engineer bij de diverse Philips-divisies.

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten