Wanneer betaalt UWV mijn uitkering?

De betaaldatum van uw uitkering en het vakantiegeld van uw uitkering hangt af van de soort uitkering die u ontvangt.

Betaaldatum van uw WW-uitkering

Uw WW-uitkering wordt per 4 weken achteraf betaald. U krijgt uw WW-uitkering dus niet op een vaste dag per maand. De 4-wekenperiode start na de eerste betaling. De eerste betaling ontvangt u meestal na uw eerste periode WW van 2 of 3 weken.

De betaaldatums voor de WW zijn dus voor iedereen anders. U kunt uw volgende betaaldatum daarom niet op de website van UWV terugvinden. U kunt wel via de Berichtenbox bericht krijgen als wij uw uitkering hebben betaald.

De betaling gebeurt meestal automatisch. Hebben wij u gevraagd om een Inkomstenformulier WW op te sturen? Dan wordt de WW-uitkering pas betaald nadat wij dit formulier van u hebben ontvangen. U kunt de inzenddatum op het inkomstenformulier terugvinden. Vult u het Inkomstenformulier WW via internet in? Dan vindt u de inzenddatum terug op Mijn UWV.

Het vakantiegeld van uw WW-uitkering betalen wij in de maand mei.

Betaaldatum van uw WAO-, WAZ-, WIA- of Wajong-uitkering

Wij betalen uw WAO-, WAZ-, WIA- of Wajong-uitkering op vastgestelde dagen. De betaaldatums van uw uitkering in 2014 zijn:

  • Maandag 23 juni
  • Woensdag 23 juli
  • Vrijdag 22 augustus
  • Dinsdag 23 september
  • Donderdag 23 oktober
  • Vrijdag 21 november
  • Dinsdag 23 december

Let op: houd er rekening mee dat uw bank meestal nog 2 werkdagen nodig heeft om uw uitkering bij te schrijven op uw rekening. Wilt u weten of uw uitkering is betaald? Ga dit dan eerst na bij uw bank.

Het vakantiegeld van uw WAO-, WAZ-, WIA- of Wajong-uitkering betalen wij in de maand mei.

Betaaldatum van uw Ziektewet-uitkering

Uw uitkering wordt 1 keer per week betaald. Is bij uw ziekmelding aan UWV aangegeven dat wij de uitkering aan uw werkgever moeten betalen? Dan merkt u niets van de betaling. Uw werkgever betaalt uw loon door. Hij verrekent de Ziektewet-uitkering met uw loon.

Uw Ziektewet-uitkering is inclusief vakantiegeld. U ontvangt dus geen aparte betaling in mei.

Klantenservice

Heeft u het antwoord op uw vraag niet gevonden?

Wij helpen u graag!

Klantenservice
Terug naar boven