Welke cookies wilt u accepteren?

Website verbeteren

Website verbeteren én informatie delen

UWV - Werken aan perspectief

Ik heb een WW-uitkering en ga met vakantie

Wilt u vakantie opnemen met behoud van uw WW-uitkering? Of wilt u er een paar dagen tussenuit? Geef dit dan door aan UWV, net zoals u dat bij een werkgever moet doen. Geef uw vakantiedagen altijd uiterlijk 1 dag voor vertrek door aan UWV. Tijdens deze vakantiedagen betalen wij uw uitkering door. U heeft dan geen sollicitatieplicht. Gaat u midden in de week op vakantie of komt u midden in de week terug van vakantie? Dan heeft u op de andere dagen van die week wel sollicitatieplicht.
Neemt u meer vakantiedagen op dan u heeft? Dan krijgt u over deze dagen geen uitkering. U heeft sollicitatieplicht en u moet passend werk accepteren.

Hoeveel vakantiedagen heb ik?

Bij 1 jaar WW-uitkering heeft u recht op maximaal 20 vakantiedagen. Dat geldt voor vakantiedagen in eigen land en in het buitenland. Is uw uitkering na 1 januari van een jaar begonnen? Dan krijgt u in dat jaar ook minder vakantiedagen.
Let op: u kunt geen vakantiedagen opsparen en meenemen naar het volgende kalenderjaar. Ook krijgt u geen uitkering over die dagen.

Twijfelt u over wat u wel of niet moet doorgeven? Neem dan contact met ons op.

Hoe geef ik mijn vakantie(dagen) door?

U moet UWV vooraf over uw vakantie informeren. Dit doet u met het Wijzigingsformulier WW. Gaat u in een andere periode op vakantie dan u eerder heeft doorgegeven? Of blijft u langer weg of komt u eerder terug? Geef dit binnen 1 week na terugkomst door. Ook dat geeft u door met Wijzigingsformulier WW. U heeft uw DigiD nodig om in te loggen.

Wat gebeurt er als ik de wijziging heb doorgegeven?

U krijgt van ons een bericht (de ontvangstbevestiging) dat wij uw wijziging hebben ontvangen. Wij sturen u ook een brief waarin staat wat de wijziging betekent voor uw uitkering.

Wat gebeurt er als ik mijn vakantie(dagen) niet of te laat doorgeef?

Wij controleren of u zich aan uw plichten houdt. Gaat u op vakantie in of buiten Nederland en geeft u dat niet of te laat aan ons door? Dan heeft dat gevolgen voor uw WW-uitkering. U krijgt tijdelijk minder of geen uitkering en/of een boete. Als u te veel uitkering ontving, dan moet u, naast de boete, dat bedrag terugbetalen.
Houdt u bewust informatie achter? Dan is er sprake van fraude. UWV kan besluiten hiervan aangifte te doen bij het Openbaar Ministerie.

Verblijven of wonen buiten Nederland

Wilt u buiten Nederland gaan wonen of daar langere tijd doorbrengen? Dan stopt uw WW-uitkering in de meeste gevallen. U leest meer hierover op Internationaal: Ik heb een WW-uitkering.

Inloggen: